13,9 billioner kroner barbert bort

Finansavisen
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

finansavisen.no:

I følge Bloomberg har verdens 500 rikeste tapt 13,9 billioner kroner i første halvdel av året. 

Musk sin formue stupte 618 milliarder kroner. Bezos så formuen falle med 628 milliarder kroner, og Zuckerberg sin formue har blitt mer enn halvert så langt i år. 

Det kraftige fallet i formuene til milliardærene er i stor kontrast til de to foregående årene, da formuen deres har skutt til værs ettersom sentralbanker slapp løs stimuleringstiltak uten sidestykke i kjølvannet av pandemien. 

Når sentralbankene hever renten for å bekjempe inflasjonen har noen av de største selskapene i verden hatt sine verste måneder noensinne.  

Til tross for markante fall i aksjekursene til Tesla og Amazon, står fortsatt Musk som verdens rikeste, med en formue 2.079 milliarder kroner. Bezos står som nummer to med en formue på 1.292 milliarder kroner. 

Leter etter muligheter

Milliardærklassen har samlet så mye rikdom de siste årene, slik at de aller fleste tåler det verste første halvåret siden 1970 for S&P 500-indeksen. De fleste er nok på utkikk etter gode kjøpsmuligheter . Det er ofte når det er blod i gatene at de beste oppkjøpsmulighetene kommer, dette vet rikingen å utnytte seg av. 

Det nyligste og mest høyprofilerte oppkjøpet tilhører Musk, som tilbydde Twitter 54,2 dollar per aksje, eller 44 milliarder dollar for å kjøpe selskapet.

Les artikkelen direkte på finansavisen.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar